Barna Boglárka egyéni konzultációt vállal

Barna Boglárka

Szexuálpszichológus
Egyéni konzultáció

Már gyerekkorom óta érdekelt, hogyan hatnak ránk életünk mély érzelmeket mozgató eseményei. 

Hogyan adjuk át, amit érzünk? Honnan tudjuk, mikor érkezik el a megfelelő idő? Hogyan küzdünk meg nehéz helyzetekkel? Mit adunk tovább gyermekeinknek?  

A pszichológiával is így találkoztam először. Jóval a pályaválasztás előtt, a könyvespolcok előtt kerestem választ a fenti kérdésekre. Elkezdtem figyelni az embereket és mindig szívesen olvastam azokról az esetekről, amiket magam körül is tapasztaltam. 

Mire a pályaválasztáshoz érkeztem, tudtam: sehol máshol nem élhetem át azt az örömöt, amit a bizalom, a feltétel nélküli elfogadás és a közös felfedezések adnak. 

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen kezdtem, majd okleveles pszichológus végzettséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem munka- és szervezetpszichológia szakirányon. Szexuálpszichológiai szakpszichológus végzettséget az ELTE-n szereztem. Emellett családterápiás szemléletű önismereti munkában vettem részt, a Magyar Családterápiás Egyesület égisze alatt.

Hiszem, hogy a változáshoz bátorság és kitartás kell. Célom, hogy segítsek megtalálni és elhinni mindazoknak, akik megtorpannak: ez mindannyiunkban megvan. Emellett vallom: minden, amit önmagunk megismerése érdekében teszünk segít megérteni elakadásainkat és magában hordozza a változás erejét. Szükség esetén pedig határt állít öröklött viselkedésmintáink tudattalan áthagyományozása előtt. 

Szexuálpszichológusként fontosnak tartom, hogy tabuk nélkül beszéljünk azokról a kérdésekről, amik a szexualitás örömteli megélését gátolhatják. Szívesen dolgozom együtt olyan emberekkel, akiknek nehézséget okoz kifejezni vágyaikat, akik szeretnék újra megélni a szenvedélyt kapcsolataikban vagy szeretnék megérteni elakadásuk okát. 

Munkám során igyekszem ötvözni a családterápiás szemlélet keretrendszerét és önismereti szempontjait a szexuálpszichológusi képzésben elsajátítottakkal. Elengedhetetlennek tartom egy probléma holisztikus vizsgálatát és törekszem arra, hogy klienseim felfedezzék és megéljék a bennük lakozó potenciált.

További szakembereink

katalin opt

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

katalin opt

Fazekas Kata

„Hiszem, hogy a hozzám forduló párok a saját kapcsolatuk szakértői, az én feladatom ennek tudatában segíteni – kérdezni, megerősíteni, új szemléletet, szempontot, keretet, új módszert behozni, hogy a párok ennek mentén megtalálhassák a saját válaszukat.”

katalin opt

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”

Morcsányi Adrienn szexuálpszichológus és örökbefogadási tanácsadó

Morcsányi Adrienn

„Merj álmodni, változtatni, bízz benne, hogy meg fog történi a változás. Az erő benned van, változtatni mindig lehet, ha mi magunk is akarjuk.”

Szexuálpszichológiai tanácsadás - Tala Zsófia

Tála Zsófia

Elakadásaink és problémáink megoldása, meggyőződésem szerint, minden esetben bennünk van, melynek felszínre hozatalában a leginkább önismeretünk mélyítése segíthet és önmagunk őszinte, szeretetteljes elfogadása. E folyamat kísérésében törekszem segíteni a hozzám fordulókat.”

Thoma Gábor

„Ha valaki eljutott odáig, hogy kimondja, valami nem jó és elég bátorságot gyűjt ahhoz, hogy felkeressen egy pszichológust, akkor a munka legalább felét már el is végezte. A többiben igyekszem segíteni.”

Tőtös Ádám

Azt gondolom, a párkapcsolatban megjelenő tünet nem valamelyik fél hibájának a következménye, hanem egy kettőjük között fennálló rejtett kapcsolati nehézség nem ideális megoldási kísérlete.

Vass-Kanik Renáta

“Hiszem, hogy mindannyian megérdemlünk egy olyan kiegyensúlyozott szexuális életet, amely hozzájárul a teljes, örömteli élethez és gazdagítani képes személyiségünket.”