Fazekas Kata párterapeuta és pszichológus

Fazekas Kata

Pszichológus, képzésben lévő párterapeuta és sémakonzultáns
Páros konzultáció

Elhivatott vagyok az emberi kapcsolatok minőségének javítása iránt, hiszen ez boldogságunk egyik alapvető feltétele. Hiszem, hogy a hozzám forduló párok a saját kapcsolatuk szakértői, az én feladatom ennek tudatában segíteni – kérdezni, megerősíteni, új szemléletet, szempontot, keretet, új módszert behozni, hogy a párok ennek mentén megtalálhassák a saját válaszukat.

2006-ban végeztem a Debreceni Egyetem Pszichológia szakán, emellett jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél képzésben lévő családterapeuta vagyok. HR területen helyezkedtem el, jelenleg szervezetfejlesztőként, pszichológusként, belső trénerként tevékenykedem, illetve a munkatársakat egy önkéntes program keretében támogatom a minél hatékonyabb munka- és magánélet egyensúlyának megteremtésében, személyes készségeik fejlesztésében, kiemelt figyelmet fordítva a hatékony és erőszakmentes kommunikációra, konfliktus- és stresszkezelésre.

Emellett pszichológiai tanácsadást tartok, főként életvezetési (pl. párkapcsolati elköteleződés, gyerekvállalással kapcsolatos kételyek, szakítás/veszteség feldolgozása), párkapcsolati témákban (pl. gyermek érkezése, szülői/családi szerepek, párkapcsolati elakadások, állandósult veszekedések, elhidegülés, megcsalás, megbocsátás).

Úgy tekintek a párkapcsolatra, mintha az maga is egy organizmus, egy „élőlény” lenne. Ennek megfelelően kell gondozni, törődni vele, „etetni, itatni”, épp amire szüksége van. A jól ápolt kapcsolat, gyümölcsöt hoz, nem is akármilyet- megélhetjük benne és általa teljes valónkat, megtapasztalhatjuk az elfogadás olyan mértékét, ami unikális, erőt és inspirációt ad.

Munkámat jelentős mértékben támogatja, hogy 2006. óta gyakorló feleség és 2 tini gyermek édesanyja is vagyok.

További szakembereink

katalin opt

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

Barna Boglárka egyéni konzultációt vállal

Barna Boglárka

„Hiszem, hogy a változáshoz bátorság és kitartás kell. Célom, hogy segítsek megtalálni és elhinni mindazoknak, akik megtorpannak: ez mindannyiunkban megvan.”

katalin opt

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”

katalin opt

Morcsányi Adrienn

„Merj álmodni, változtatni, bízz benne, hogy meg fog történi a változás. Az erő benned van, változtatni mindig lehet, ha mi magunk is akarjuk.”

Szexuálpszichológiai tanácsadás - Tala Zsófia

Tála Zsófia

Elakadásaink és problémáink megoldása, meggyőződésem szerint, minden esetben bennünk van, melynek felszínre hozatalában a leginkább önismeretünk mélyítése segíthet és önmagunk őszinte, szeretetteljes elfogadása. E folyamat kísérésében törekszem segíteni a hozzám fordulókat.”

Thoma Gábor

„Ha valaki eljutott odáig, hogy kimondja, valami nem jó és elég bátorságot gyűjt ahhoz, hogy felkeressen egy pszichológust, akkor a munka legalább felét már el is végezte. A többiben igyekszem segíteni.”

Tőtös Ádám

Azt gondolom, a párkapcsolatban megjelenő tünet nem valamelyik fél hibájának a következménye, hanem egy kettőjük között fennálló rejtett kapcsolati nehézség nem ideális megoldási kísérlete.

Vass-Kanik Renáta

“Hiszem, hogy mindannyian megérdemlünk egy olyan kiegyensúlyozott szexuális életet, amely hozzájárul a teljes, örömteli élethez és gazdagítani képes személyiségünket.”