GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Mi történik a 15 perces konzultáción?

Egy kötetlen beszélgetés keretében röviden bemutatkozunk egymásnak. Szakemberként kérdéseket teszünk fel, hogy a probléma okát, súlyosságát feltárhassuk. A pszichológus ez alapján felméri saját kompetenciáját, majd ennek függvényében javaslatot tesz a konzultációk folytatására vagy épp másik szakember felkeresésére. Te pedig eldöntheted, hogy kialakult-e irányunkba a bizalom, velünk szeretnéd-e folytatni a konzultációs folyamatot? Az alapvető keretek tisztázására is ekkor kerül sor.

Mik az alapvető keretek?

Egy szexuálpszichológiai konzultáció alkalmanként 50 percet vesz igénybe, melynek díjazásáról az árak menüpontban tájékozódhatsz. Egyénenként változó, hogy kinek hány konzultációra, illetve milyen gyakorisággal van szüksége, erre a pszichológus javaslatot fog tenni. 

Mi történik a szexuálpszichológiai konzultáción?

A szexuális zavar gyakran ,,csak” egy tünet. Hátterében sok minden állhat, a származási családból hozott mintáktól kezdve, a párkapcsolatban elszenvedett szégyenélményen át, a bennünk élő tévhitekig (és a lista nem teljes). A közös munka során a pszichológia eszköztárával törekszünk a szexuális zavarral összefüggésben álló dolgok feltárására, feloldására. A teljesség igénye nélkül kiemelhetünk néhány ilyen elemet: legfrissebb kutatási eredményekre alapozott felvilágosítás, ismeretterjesztés, tudattalan félelmek feldolgozása, otthon végzendő gyakorlatok ismertetése. Ezeket minden esetben egyénre szabva, a kérdéseidhez, problémád súlyosságához igazítva állapítjuk meg.

Hány alkalmas konzultációra van szükségem?

Ahogyan azt fentebb is említettük, a szexuális zavarok háttere roppant komplex is lehet. Főszabályként azt mondhatjuk, hogy ha Te magad, illetve mi szakemberként is úgy érezzük, megnyugtatóan körbejártuk a problémát és azzal már önállóan is képes vagy szembenézni, lezárhatjuk az üléssorozatot.

Hogyan zajlik az online konzultáció?

A kapcsolatfelvételt követően az általad választott pszichológussal tudsz egyezetni, hogy mely videochates felületen kerül sor a konzultációk lefolytatására. Kérjük, hogy a virtuális konzultáció időtartamára igyekezz nyugodt körülményeket biztosítani saját magad számára, gondoskodj megfelelő internet hozzáférésről, illetve ha szükséges, fülhallgatóról.

Lehetőség van-e páros konzultációra?

Amennyiben a probléma, kérdés indokolja, lehetőség van páros konzultációra is. Ez nem párterápiás ülés, inkább egy edukatív, tabuk nélküli, pszichológus által vezetett beszélgetés.

Titoktartás

A beszélgetések során elhangzottakat bizalmasan kezeljük, adataid és velünk megosztott történeteid egyaránt biztonságban lesznek.

Milyen sűrűn ajánlott részt venni konzultációkon?

Első néhány alkalomra heti-kétheti rendszerességű találkozás javasolt. Ez a későbbiekben ritkítható, ha kielégítőnek találjuk a változás mértékét.

Mikor dönthetek úgy, hogy nem kívánok részt venni már tanácsadáson?

Bármikor dönthetsz úgy, hogy nem szeretnéd folytatni a konzultációkat. Amennyiben szakmai szempontból úgy látjuk, hogy érdemes lenne folytatni, tájékoztatni fogunk erről, de ez nem kötelez téged semmire.

Mik a 15 perces beszélgetés/konzultáció lemondásának és módosításának feltételei?

A megbeszélt időpont előtt 24 órával díjmentesen lemondhatod vagy módosíthatod időpontod telefonon, e-mailben vagy a pszichológusoddal egyeztetett egyéb kommunikációs csatornán is. Természetesen mi is előre jelezzük feléd, ha nem tudjuk megtartani az ülést.

Hogyan fizethetek?

Készpénzzel és utalással is van lehetőség fizetni. Minden esetben számlát vagy nyugtát állítunk ki az összegről.

Meg kell-e adnom a személyes adataimat?

Amennyiben a 15 perces konzultációt követően úgy döntesz, elköteleződsz a konzultációs folyamatban, az első ülés alkalmával kitöltünk egy adatvédelmi nyilatkozatot. Az adatkezelési iránymutatást megtalálod a weboldalon.

Hány éves kortól járhatok pszichológusi konzultációkra?

Szexuálpszichológiai kérdésekben, felvilágosításban, edukációban fordulhatnak hozzánk 18 éven aluliak is. Ennek feltétele, hogy törvényes képviselőd (szülő, nevelőszülő) hozzájáruljon az üléseken való részvételhez. Fontos kiemelni, hogy a titoktartás ekkor bizonyos korlátokkal vonatkozik a pszichológusra és a konzultációs folyamatra. Ennek részleteit a szakember pontosan ismerteti a 15 perces konzultáció/beszélgetés keretein belül.

Foglalj időpontot nálunk

15 perces ingyenes konzultáció

Orientációs beszélgetés, mely során a tanácsadással kapcsolatos alapvető kérdéseket tisztázzuk.

Foglalj időpontot

Megteheted ezt telefonon és e-mail-ben is.

Az első alkalom

Nyitott szemlélettel és teljes diszkrécióval várunk konzultációra.