Katona Katalin

Pszichológus, Szexuálpszichológus

Pályafutásomat nyomozóként kezdtem, de tudtam, hogy az emberekhez kapcsolódó, változatos munka iránti igényemet hosszú távon a pszichológia fogja megteremteni. Ez a határozott jövőkép lebegett a szemem előtt, amikor munka mellett a Szegedi Tudományegyetemen okleveles pszichológus diplomát szereztem kognitív neuropszichológia szakirányon (2011), majd a Budapesti Műszaki Egyetemen munka- és szervezetpszichológus oklevelet kaptam (2013), pár évvel később pedig az ELTE-n szexuálpszichológiai szakpszichológus végzettséget szereztem (2017).

Gyermekem születése volt a fő motiváció, hogy – egy rugalmas és családbarát időbeosztás reményében – engedjek pszichológusi ambícióimnak. Így hát lezártam nyomozói karrierem és 2020 februárjától magánpraxisom keretein belül várom a változásra vágyókat.

Munkám során a kognitív viselkedésterápia, a sématerápia és a tranzakcióanalízis elemeit egyaránt szívesen alkalmazom annak függvényében, hogy a hozzám fordulók problémáját melyikkel lehet a leghatékonyabban feloldani.

Ugyanakkor minden szakirányú végzettségtől, módszertantól függetlenül alapvetően annak a légkörnek a megteremtését tartom a legfontosabbnak, hogy klienseim a konzultációk során szégyenkezés és tabuk nélkül tudjanak velem beszélgetni.

További szakembereink

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”