Mitől vagy szexi?

Katona Katalin

Legtöbbünk fejében, nőként van egy lista arról, hogy mitől leszünk szexuálisan kívánatosak. Női magazinok (meg persze a férfiaknak szólók is) jól körülrajzolják a külsőségeket. És szinte csak azokat. De tényleg csak a bűvös 90-60-90 aránypár, a fiatalság külső jelei és a korszak aktuális szépségideáljai tehetnek minket szexivé? Aligha.

Kezdjük rögtön egy kevésbé nyilvánvaló dologgal. Az ovulációval. Bizony, aki épp fogamzóképes időszakban van, az jobban felkelti a férfiak érdeklődését. Bár sok rejtélyt tartogat még, hogy ezt pontosan hogyan jelzi a női test és hogyan érzékelik a férfiak, azért egy kutatási eredményt megosztunk erről. Tudományos megfigyelés szerint ovuláció előtt 24 órával a nők kezének és fülének alakja sokkal szimmetrikusabbá válik. Miért érdekes ez? Mert a szimmetria vonzó, hiszen elérése szinte lehetetlen, ezért egy kifejezetten jó genetikai készletre és egészségességre utal. Oké, nem pont erről írnak a magazinokban, mint fő erotikus testrészek, de a tudomány már csak ilyen.

Aztán az is kiderült vizsgálatokból, hogy külsejüktől függetlenül, szexuálisan vonzóbbnak találták a férfiak azokat a nőket, akik nevettek a vicceiken. Ami itt talán kiemelendő, hogy szerencsésebb a férfit meghagyni aktívnak, ha poénkodásról van szó, a női kacagás mint reakció hat pozitívan a vonzerőre.

Az írás a LIB Women’s Store oldalán folytatódik.