Morcsányi Adrienn szexuálpszichológus és örökbefogadási tanácsadó

Morcsányi Adrienn

Szexuálpszichológus, addiktológiai tanácsadó, egészségpszichológus, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó
Egyéni és páros konzultáció

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetében kezdtem, ahol viselkedéselemző végzettséget szereztem (2013). Ezt követően okleveles egészségpszichológusként végeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán (2016). Képzésemet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán folytattam, ahol először szexuálpszichólógiai szakpszichológus végzettséget szereztem (2019), majd meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként végeztem (2022) valamint addiktológiai tanácsadó szakpszichológusi diplomát szereztem (2022).

Pszichológusként holisztikus szemlélettel dolgozom, a felmerülő problémát több oldalról közelítem meg, hogy minél több adekvát eszköz legyen elérhető a terápiában. Tanácsadói munkám során nyitott, empatikus vagyok, törekszem a bizalmi légkör megteremtésére, vallom, hogy a kliens biztonságérzete elengedhetetlen feltétel ahhoz, hogy minden fontos információ a felszínre kerüljön.

Pszichológusként és magánemberként hiszem, hogy a dolgok pozitív oldalát kell látni, keresni, hiszen abból lehet építkezni, erőt meríteni. Azonban a változás útja sokszor nem egyszerű, kemény küzdelmet, kitartást kíván, viszont sokszor talán csak az első lépés megtétele a legnehezebb, a többi már adja magát. Segítséget kérni és elfogadni az egy erény, képesség, ami lehet akár az első lépés a változásban.

További szakembereink

katalin opt

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

Barna Boglárka egyéni konzultációt vállal

Barna Boglárka

„Hiszem, hogy a változáshoz bátorság és kitartás kell. Célom, hogy segítsek megtalálni és elhinni mindazoknak, akik megtorpannak: ez mindannyiunkban megvan.”

katalin opt

Fazekas Kata

„Hiszem, hogy a hozzám forduló párok a saját kapcsolatuk szakértői, az én feladatom ennek tudatában segíteni – kérdezni, megerősíteni, új szemléletet, szempontot, keretet, új módszert behozni, hogy a párok ennek mentén megtalálhassák a saját válaszukat.”

katalin opt

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”

Szexuálpszichológiai tanácsadás - Tala Zsófia

Tála Zsófia

Elakadásaink és problémáink megoldása, meggyőződésem szerint, minden esetben bennünk van, melynek felszínre hozatalában a leginkább önismeretünk mélyítése segíthet és önmagunk őszinte, szeretetteljes elfogadása. E folyamat kísérésében törekszem segíteni a hozzám fordulókat.”

Thoma Gábor

„Ha valaki eljutott odáig, hogy kimondja, valami nem jó és elég bátorságot gyűjt ahhoz, hogy felkeressen egy pszichológust, akkor a munka legalább felét már el is végezte. A többiben igyekszem segíteni.”

Tőtös Ádám

Azt gondolom, a párkapcsolatban megjelenő tünet nem valamelyik fél hibájának a következménye, hanem egy kettőjük között fennálló rejtett kapcsolati nehézség nem ideális megoldási kísérlete.

Vass-Kanik Renáta

“Hiszem, hogy mindannyian megérdemlünk egy olyan kiegyensúlyozott szexuális életet, amely hozzájárul a teljes, örömteli élethez és gazdagítani képes személyiségünket.”