sepsi helga szexualpszichologus jelolt oldal

Sepsi Helga

Szexuálpszichológus jelölt

Pszichológus (MA) végzettségemet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Klinikai és Egészségpszichológia szakán szereztem (2017-2019). Részt vettem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület által tartott, 150 órás önismereti csoportban (2016-2018). Továbbá folyamatban lévő / befejezett módszerspecifikus képzésekkel rendelkezem: szexuálpszichológia (2021-jelenleg), család-párterápia (2018-jelenleg), szexuálterápia (2016-2018), személyközpontú tanácsadás (2016-2021), gyászfeldolgozó specialista (2021), sémakonzultáns (2021-jelenleg)

A pszichológia számomra egy hivatás, az iránta érzett elköteleződésem töretlen. Szeretek új dolgokról tanulni, más-más irányzatokba belekóstolni, eltérő perspektívákban gondolkodni, különböző módszereket kipróbálni, hisz minden ember egyedi és az emberi sokszínűség vezetett el oda, hogy egy komplex tudás elsajátításával tudjak személyreszabottan segíteni. Szakmai hátteremet illetően tapasztalatot szereztem alapítványoknál, börtönben és magánpraxisban is egyaránt. Az elmúlt évek során sikerült bepillantást nyernem speciális csoportok működésébe, együtt dolgoztam súlyos személyiség- és magatartászavarral rendelkező egyénekkel, fogvatartottakkal és örömlányokkal.

Munkámat a feltétel nélküli elfogadás, az empátia és a hitelesség jegyében végzem, megteremtve egy biztonságos közeget, ahol a klienseimben rejlő lehetőségek kibontakozhatnak. ,,Jelen vagyok, támogatlak és megtartalak, mint útitárs követlek…”

Irvin D. Yalom szavaival élve: ,,olyan vagyok, mint egy idegenvezető, aki körbevezet téged saját házad termeiben” 

Abban hiszek, hogy a hitelesség és a transzparencia rettentően fontos a mai világban. Ritka olyan emberrel találkozni, aki valóban megmutatja önmagát, a megkreált tökéletességen túl.

Az őszinteség, az esendőség számomra nagy érték, ezért sem szeretek segítőként hierarchiát teremteni, ahol a mindentudó Istent játszom, én is ember vagyok, sérüléseimet felvállalva. Miért is várnám el, hogy a hozzám forduló klienseim kitárulkozzanak, ha én egy makulátlan képet szeretnék fenntartani önmagamról?

Kiváltságosnak érzem magam, hisz akik hozzám bejelentkeznek, szembe mernek nézni valódi önmagukkal és útitársnak választanak ebben a nehéz önismereti folyamatban… ez számomra a valódi kapcsolódás, álarc, hamis szelf és erőltetett mosoly helyett. Igazán hálás vagyok érte!

További szakembereink

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Katona Katalin

,,Fontosnak tartom, hogy klienseim a konzultációk során szégyenkezés és tabuk nélkül tudjanak velem beszélgetni.”

hegyi fanni szexualpszichologus jelolt oldala

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”