Szexuális segédeszközök nyomában

Katona Katalin

A szexuális segédeszköz fűszer: megmozgatja a fantáziát, kikapcsol a monotóniából.

A legtöbben még napjainkban is elpirulnak, ha a vibrátorok és szexuális segédeszközök szóba kerülnek. Mindez egy olyan világban, ahol minden túlszexualizált, erotikával átitatott és ahol 2018-ban, csak az USA-ban majdnem 27 milliárd dollárra becsülték a szexuális segédeszköz piac értékét. Ja és ahol minden 2. ember igenlő választ adott arra a kérdésre, hogy használt-e rendszeresen ilyen eszközt.

Miért gátol sok nőt a segédeszköz használata? És mi bajuk a férfiaknak a vibrátorral? Sajnos rengeteg tévhit, megszégyenítő és ostoba előítélet övezi a női szexualitást. Például: ,,ha a nő kívánja a szexet, Uram bocsá’ még élvezi is, akkor az szajha”. ,,Ha a nő vágya nagyobb, mint a férfié, az beteges”. De ha elutasítja a különböző alternatív szexuális aktusokat, akkor frigid.

A férfiaknak sem könnyebb, gyakran ők is irracionális félelmeket építenek fel egy
segédeszköz bevonásának lehetőségére. A téves hiedelmeik sora végtelen. Például ,,csak akkor van szükség segédeszközre, ha már haldoklik a kapcsolat”. Vagy: ,,aki használ játékokat, az perverz”. De az is lehet, hogy fenyegetőnek érzik saját magukra az eszközt, mondván, ha nem ők váltják ki a nő orgazmusát, akkor ők már nem is férfiak!

Nos, ezeken a rosszhiszemű, kártékony gondolatokon telepedik meg aztán a hallgatás, a félelem, a bizonytalanság. Sajnos meglepően sok érzelmi kapcsolatban fordul elő, hogy a párok nem tárgyalják ki, hogy kinek, mikor, hol, hogyan a legjobb a szex. Pedig a kielégítő szexuális együttlétek titka a kommunikáció.

Az írás a LIB Women’s Store oldalán folytatódik.