Szexuálpszichológiai tanácsadás - Tala Zsófia

Tála Zsófia

Szexuálpszichológus, képzésben lévő párterapeuta

 

Már egész kiskorom óta mindig az érdekelt, hogy mi van az emberek belső világában, mi zajlik bennük a látható eseményeken túl.

Ki hogyan éli meg a vele történteket, honnan, miből merítenek erőt a nehézségek közepette és miből fakadnak azok az óriási eltérések, ahogyan az emberek ugyanolyan vagy hasonló helyzetekre reagálnak. A pályaválasztás elérkezésekor hamar sikerült döntenem, hogy a pszichológia területe az, ami szívből érdekel.

Tanulmányaimat a kolozsvári Babeş- Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia- és Neveléstudományok Kar, pszichológia szakán végeztem (2007). 2012-ben jelentkeztem a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterápiás képzésére.

Gyerekeim születésével az anyaság semmihez sem fogható szépségeit és egyben nehézségeit tapasztalhattam meg az életemben. Sok-sok minden mellett az anyaság tanított meg arra is, hogy ne szégyelljek segítséget kérni, szakemberhez fordulni úgy magam-, mint a szeretteim érdekében.

Hiszem, hogy a változás az egyetlen állandó dolog az életünkben, viszont az ehhez való alkalmazkodásunkban mindannyian elakadhatunk életünk bizonyos szakaszában.

Elakadásaink és problémáink megoldása, meggyőződésem szerint, minden esetben bennünk van, melynek felszínre hozatalában a leginkább önismeretünk mélyítése segíthet és önmagunk őszinte, szeretetteljes elfogadása.

E folyamat kísérésében törekszem segíteni a hozzám fordulókat.

Az anyaságomból kicsit fellélegezve, 2021- ben beiratkoztam az ELTE szexuálpszichológiai szakképzésére, melyet befejezve, úgy érzem sokat gazdagodott a szakmai szemléletmódom.

Munkám során igyekszem ötvözni a családterápiás szemlélet alapelveit a szexuálpszichológusi képzésben elsajátítottakkal, valamint az emberek belső világa iránti őszinte nyitottsággal és elfogadással.

További szakembereink

katalin opt

Katona Katalin

,,Fontosnak tartom, hogy klienseim a konzultációk során szégyenkezés és tabuk nélkül tudjanak velem beszélgetni.”

katalin opt

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

katalin opt

Fazekas Kata

„Hiszem, hogy a hozzám forduló párok a saját kapcsolatuk szakértői, az én feladatom ennek tudatában segíteni – kérdezni, megerősíteni, új szemléletet, szempontot, keretet, új módszert behozni, hogy a párok ennek mentén megtalálhassák a saját válaszukat.”

katalin opt

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”

katalin opt

Thoma Gábor

„Ha valaki eljutott odáig, hogy kimondja, valami nem jó és elég bátorságot gyűjt ahhoz, hogy felkeressen egy pszichológust, akkor a munka legalább felét már el is végezte. A többiben igyekszem segíteni.”

katalin opt

Szabó Rita

Hiszem, hogy mindenkiben megvan a fejlődéshez, változtatáshoz szükséges potenciál – az én célom, hogy közös munkával felszínre hozzuk ezeket az erőforrásokat.

katalin opt

Tőtös Ádám

Azt gondolom, a párkapcsolatban megjelenő tünet nem valamelyik fél hibájának a következménye, hanem egy kettőjük között fennálló rejtett kapcsolati nehézség nem ideális megoldási kísérlete.

katalin opt

Vass-Kanik Renáta

“Hiszem, hogy mindannyian megérdemlünk egy olyan kiegyensúlyozott szexuális életet, amely hozzájárul a teljes, örömteli élethez és gazdagítani képes személyiségünket.”