Vass-Kanik Renáta szexuálpszichológus

Vass-Kanik Renáta

Szexuálpszichológus

Pszichológusi oklevelem (ELTE, tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció) megszerzése után éveken át dolgoztam a versenyszférában, amely során rendre azon kaptam magam, hogy továbbra is pszichológiai témájú könyveket, cikkeket és előadásokat bújok. Ezt a belső indíttatást követve ismét az ELTE falai között elvégeztem a szexuálpszichológiai szakpszichológus képzést, és ezzel egy időben elkezdtem magánrendelés keretein belül a pszichológiai tanácsadói munkát. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél autogén tréner végzettséget szereztem, jelenleg pedig a Nemzetközi Sématerápiás Egyesület által akkreditált képzésben sématerápiás konzultánsnak tanulok. 

Legyen szó szexuális vagy más jellegű elakadásról, nehézségről, hiszem, hogy mindannyiunkban ott van a változás és fejlődés lehetősége. Munkám során igyekszem a klienseimet ezen lehetőségeik és erőforrásaik felismerésében és mozgósításában kísérni, amely által képessé válhatnak leküzdeni nehézségeiket. A klienseimmel minőségi, hiteles és együttműködő kapcsolat kialakítására, a konzultációk során pedig olyan biztonságos tér megteremtésére törekszem, amely megkönnyíti a szexuális elakadásokról való kommunikációt. Hiszem, hogy mindannyian megérdemlünk egy olyan kiegyensúlyozott szexuális életet, amely hozzájárul a teljes, örömteli élethez és gazdagítani képes személyiségünket.

További szakembereink

katalin opt

Katona Katalin

,,Fontosnak tartom, hogy klienseim a konzultációk során szégyenkezés és tabuk nélkül tudjanak velem beszélgetni.”

katalin opt

Szabó Márta

,,Hiszem, hogy mindannyiunkban benne van a változás képessége, a kellő rugalmasság és kitartás ahhoz, hogy az általunk vágyott célokat elérjük.”

katalin opt

Váradi Fanni

“Hiszek abban, hogy a szexuális zavarok, elakadások és problémák nagy része megváltoztatható, vagy megszüntethető, ha motiváltak vagyunk rá.”

katalin opt

Fazekas Kata

„Hiszem, hogy a hozzám forduló párok a saját kapcsolatuk szakértői, az én feladatom ennek tudatában segíteni – kérdezni, megerősíteni, új szemléletet, szempontot, keretet, új módszert behozni, hogy a párok ennek mentén megtalálhassák a saját válaszukat.”

katalin opt

Hegyi Fanni

„Hiszek abban, hogy ha kellő megértést és elfogadást kapunk másoktól, azáltal meg is tud kezdődni a gyógyulás egy jobb élet irányába.”

katalin opt

Morcsányi Adrienn

„Merj álmodni, változtatni, bízz benne, hogy meg fog történi a változás. Az erő benned van, változtatni mindig lehet, ha mi magunk is akarjuk.”

katalin opt

Szabó Rita

Hiszem, hogy mindenkiben megvan a fejlődéshez, változtatáshoz szükséges potenciál – az én célom, hogy közös munkával felszínre hozzuk ezeket az erőforrásokat.

Szexuálpszichológiai tanácsadás - Tala Zsófia

Tála Zsófia

Elakadásaink és problémáink megoldása, meggyőződésem szerint, minden esetben bennünk van, melynek felszínre hozatalában a leginkább önismeretünk mélyítése segíthet és önmagunk őszinte, szeretetteljes elfogadása. E folyamat kísérésében törekszem segíteni a hozzám fordulókat.”

katalin opt

Thoma Gábor

„Ha valaki eljutott odáig, hogy kimondja, valami nem jó és elég bátorságot gyűjt ahhoz, hogy felkeressen egy pszichológust, akkor a munka legalább felét már el is végezte. A többiben igyekszem segíteni.”

katalin opt

Tőtös Ádám

Azt gondolom, a párkapcsolatban megjelenő tünet nem valamelyik fél hibájának a következménye, hanem egy kettőjük között fennálló rejtett kapcsolati nehézség nem ideális megoldási kísérlete.